Toeslag voor minimale bestelling

Wat is de toeslag voor minimale bestelling?

Voor bestellingen tot een waarde van 30 € berekenen we een minimale hoeveelheidstoeslag van 2,99 €. Dankzij de kleine hoeveelheidstoeslag profiteren onze klanten van lagere prijzen voor kleine producten.

Hoe werkt dit en waarom en wanneer profiteer ik als klant?

Verschillende artikelen worden gewoonlijk in één keer gekocht uit speciaal geprijsde artikelen of ze worden samen met een duurder product besteld (b.v. verschillende kabels samen, een printer met toebehoren, een thermische pasta met een processor). Er zijn minder interne kosten voor het afhandelen van dergelijke bestellingen, omdat de proportionele verwerkingsinspanning afneemt naarmate het aantal producten in dezelfde bestelling toeneemt, vergeleken met het afzonderlijk bestellen van de producten.
We hebben daarom besloten de prijs van de betreffende producten te verlagen. Tegelijkertijd moest voor deze producten echter een minimum hoeveelheidstoeslag worden ingevoerd voor bestellingen tot 30 euro. Dit omdat de verwerkingskosten voor deze laaggeprijsde producten onevenredig hoog zijn wanneer ze individueel worden besteld.

Het is daarom de moeite waard om deze producten meerdere keren of samen met andere producten te kopen.