De gamecommunity is er dol op: het co-op horrorspel "Content Warning"
Nieuws en trends

De gamecommunity is er dol op: het co-op horrorspel "Content Warning"

Debora Pape
2-4-2024
Vertaling: machinaal vertaald

In "Content Warning" doe je alles voor virale video's, zelfs het leven van je vrienden riskeren. In dit spel ga je op zoek naar geesten en andere wezens met een videocamera in de aanslag. Hoe enger, hoe beter voor je account.

Je herinnert je misschien het MTV-programma "Jackass" uit het begin van de jaren 2000. Geen stunt was te gek. Het belangrijkste was dat kijkers lachten of verbaasd waren - en de kijkcijfers klopten. Tegenwoordig kan iedereen op YouTube een publiek creëren met huiveringwekkende ideeën. Het co-op horrorspel "Inhoudswaarschuwing" speelt precies in op deze trend. Het is gisteren, maandag, uitgebracht en heeft een briljante start op Steam. Het spel van de Zweedse uitgever Landfall is tot vandaag, dinsdag, 17.00 uur gratis verkrijgbaar op Steam.

Grote belangstelling en uitstekende recensies

96 procent van de huidige 7000 Steam-recensies beveelt "Waarschuwing voor inhoud" aan. In de afgelopen 24 uur waren er op het beste moment meer dan 70.000 spelers actief in het spel op Steam.

Op het livestreamingplatform Twitch keken ook tienduizenden mensen op momenten dat streamers spookhuizen in gingen. Er waren bijna 55.000 kijkers in de Europese avond, terwijl de Amerikaanse avond nog beter was met bijna 80.000 kijkers. Je kunt de cijfers volgen op Twitchtracker.

Houd er wel rekening mee dat het hoge aantal gebruikers ook te maken heeft met het feit dat het spel op dit moment nog gratis is. Dit zou ook van invloed kunnen zijn op de positieve recensies.

De plot: viraal gaan is het doel

In "Content Warning" kruip je in de huid van een contentmaker, samen met minstens één en maximaal drie metgezellen. Voor roem op een videoplatform sluip je rond in gebouwen en neem je zoveel mogelijk griezelige gebeurtenissen op. Het is donker en je zuurstof is beperkt. En je bent niet alleen: volgens de trailer zijn er spoken en andere wezens uit de paranormale wereld die dodelijk kunnen zijn voor jou en je maten.

Als je medespelers het slachtoffer worden van geesten, is dat jammer, maar uiteindelijk is het goed voor de kijkcijfers. Dat betekent meer geld en dus betere apparatuur voor jou. "Content Warning" heeft een "12+" classificatie gekregen op Steam.

Klassificatie en meningen over het spel

De zoektocht naar geesten in donkere gebouwen doet denken aan het horrorgame "Phasmophobia", dat al jaren erg succesvol is. Dit co-op horrorspel voor 16 jaar en ouder stuurt een groep spelers naar spookhuizen waar ze op zoek gaan naar bewijs van paranormale verschijnselen. "Phasmophobia" was zeker ook een voorbeeld voor "Lethal Company" (18+), dat al zes maanden in Early Access zit. Met 95 procent goedkeuring op Steam krijgt ook dit spel zeer goede feedback.

De recensies op Steam geven de indruk dat "Content Warning" vooral interessant zou kunnen zijn voor fans van "Lethal Company". Spelers vinden het leuk dat sterven in het spel wordt beloond en dus niet tot frustratie leidt. En last but not least lijkt ook de humor in het spel spelers te boeien.

Speelde 10 minuten, werd opgegeten door een blob, uitgespuugd, rende weg, werd beroemd. ongelooflijk"Over ongeveer: "10 minuten gespeeld, opgegeten door een blob, uitgespuugd, weggelopen, beroemd geworden. Ongelooflijk.
Review door Steam-gebruiker foodeater

In de weinige negatieve recensies geven sommige gebruikers aan dat ze een waarschuwing van hun antivirusprogramma krijgen als ze het spel opstarten. Een andere gebruiker schrijft dat de batterij van de camera te weinig opnames toelaat, dus je moet prioriteiten stellen bij wat je opneemt. Sommige gebruikers klagen over bugs en crashes in het spel.

In ieder geval: ghost co-op spellen lijken op dit moment veel fans te hebben.

Omslagfoto: Landfall/"Waarschuwing voor inhoud

17 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Voelt zich net zo thuis voor de spelcomputer als in de hangmat in de tuin. Houdt onder andere van het Romeinse Rijk, containerschepen en sciencefictionboeken. Bovenal speurt hij naar news uit de IT-sector en slimme dingen.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar