Heb je Philips Hue en een iPhone? Er zijn eindelijk weer native widgets
Nieuws en trends

Heb je Philips Hue en een iPhone? Er zijn eindelijk weer native widgets

Vertaling: machinaal vertaald

Snelle toegang tot de slimme lampen van Philips was lange tijd alleen mogelijk via een omleiding - in ieder geval met een iPhone. De app update 5.14 brengt de populaire native widgets terug.

Philips heeft een update uitgebracht voor zijn Hue app op de iPhone. Dit zou voor veel gebruikers een reden tot feest moeten zijn: er zijn eindelijk weer native widgets beschikbaar voor het startscherm en het vergrendelscherm. Deze zijn er in drie formaten en kunnen tot acht acties of scènes bevatten. Het dimmen of activeren van automatiseringen is niet mogelijk via de widgets.

"Hebben we dit niet eerder gedaan?" vragen Hue-gebruikers zich nu misschien af. Ja - Philips bood jarenlang native widgets aan voor zijn iPhone app. Maar die werden in 2021 afgeschaft. De reden was nieuwe regelgeving die Apple had ingevoerd samen met widgets voor het homescreen.

Tocht via Apple Home was onbevredigend

Er was en is nog steeds een omleiding via de snelkoppelingen van Apple als je de Hue-lampen hebt geïntegreerd in de Home-app. Maar dit is ingewikkelder en de snelkoppelingen werken soms niet. Om redenen. Je moet dan de Hue app openen om je lampen vanaf je smartphone te bedienen, wat op den duur behoorlijk vervelend kan zijn. De verontwaardiging van de Hue community op portals zoals Reddit was navenant. Native Hue widgets waren nog steeds beschikbaar op Android.

De consensus onder Hue-fans was duidelijk: de widgets waren een bitter verlies.
De consensus onder Hue-fans was duidelijk: de widgets waren een bitter verlies.
Bron: Screenshot Reddit

Sinds iOS 17 staat Apple interactieve widgets toe op het startscherm (en dus ook weer op het vergrendelscherm). Dit betekent dat native widgets weer acties kunnen uitvoeren zonder de app te openen - zoals het activeren van een lichtscène. Dit is precies waar Philips op heeft gewacht. Met de 5.14 update van de Hue app is er nu een einde gekomen aan de frustratie over de verdwenen widgets. En anders dan voorheen kunnen ze ook op het beginscherm worden geplaatst.

Omslagfoto: Philips

83 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Mijn vingerafdruk verandert vaak zo drastisch dat mijn MacBook hem niet meer herkent. De reden? Als ik me niet vastklamp aan een beeldscherm of camera, dan klamp ik me waarschijnlijk aan mijn vingertoppen vast aan een rotswand.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar