Intelligent schakelen met de stedelijke e-bike "Upstreet TR:CF" van Flyer
Nieuws en trends

Intelligent schakelen met de stedelijke e-bike "Upstreet TR:CF" van Flyer

Vertaling: machinaal vertaald

De automatische versnelling van de "Upstreet TR:CF" is afkomstig van Pinion en is ontworpen om de nieuwe stedelijke e-bike van Flyer zo soepel mogelijk te laten schakelen. De 700 watt-uur batterij zorgt voor de nodige actieradius voor woon-werkverkeer. De nieuwe fiets werd onlangs onthuld op Eurobike.

De naam klinkt onhandig: "Upstreet TR:CF". De afkortingen TR staan voor transmissie en CF voor koolstofvezel, zoals Marco Alessandri, hoofd marketing bij Flyer, me uitlegt. En daarmee zijn de twee belangrijkste kenmerken van de nieuwe forenzenfiets van het bedrijf uit Huttwil al genoemd: de automatische versnellingspook en het frame van volledig koolstofvezel.

Hoofd Marketing Marco Alessandri bij de Flyer-stand op de Eurobike in Frankfurt dit jaar.
Hoofd Marketing Marco Alessandri bij de Flyer-stand op de Eurobike in Frankfurt dit jaar.
Bron: Patrick Bardelli

"Upstreet TR:CF" van Flyer

De forenzenfiets is volgens Marco Alessandri ideaal voor afstanden van 25 tot 30 kilometer enkele reis en is ontworpen voor een snelle maar comfortabele rit. Het door Flyer ontwikkelde stuur met geïntegreerde kabelgeleiding door de balhoofdbuis resulteert in een opgeruimde cockpit. Naast het frame is het automatische schakelsysteem van de motor-gearbox unit, kortweg MGU, van Pinion een hoogtepunt van de "Upstreet TR:CF".

Het model dat werd gepresenteerd op Eurobike is uitgerust met een 12-versnellingsbak en de motor levert een koppel van ongeveer 85 Newtonmeter. "Bij normaal gebruik van het vermogen is het mogelijk om met een constante maximumsnelheid van 45 km/u te rijden," zegt Alessandri. Bovendien is de Pinion riemaandrijving geruisloos en vrijwel onderhoudsvrij. Volgens Marco Alessandri is alleen een snelle olieverversing nodig na ongeveer 10.000 kilometer.

De
De

Intelligente forens

Volgens de fabrikant werkt de automatische versnellingspook in twee standen: de ene werkt uitsluitend via de cadans. Het systeem schakelt de versnellingen omhoog of omlaag afhankelijk van de frequentie. In de intelligente modus kunnen de versnellingen handmatig worden overbrugd. Het automatische systeem registreert deze versnellingswijzigingen en controleert in welke situaties, bij welke hellingshoeken en met welke cadans er wordt geschakeld. Het automatische systeem slaat deze handmatige override van het systeem op en past vervolgens het schakelpatroon in de eerste modus aan.

Volgens Marco Alessandri is de "Upstreet TR:CF" uitgerust met hellingsensoren, cadanssensoren en sensoren die de crankpositie herkennen. "Er wordt altijd geschakeld als de cranks verticaal staan. Dit oefent de minste kracht uit en beschermt de versnellingsbak." In combinatie met een chip die in de motor is ingebouwd, berekent een algoritme op de achtergrond de best mogelijke versnelling voor elke situatie. Volgens Alessandri wordt dit aangestuurd via de bijbehorende app op Android of iOS.

De motor weet hoe je afgelopen zomer hebt geschakeld.
De motor weet hoe je afgelopen zomer hebt geschakeld.
Bron: Patrick Bardelli

Volgens Marco Alessandri staat de marktintroductie van de nieuwe forenzenfiets van Flyer gepland voor oktober. Er komen twee versies: tot 25 km/u voor frank 7999 en frank 8499 voor de versie tot 45 km/u.

Onze inkoopafdeling zal toelichten of en wanneer we het product in ons assortiment hebben.

Omslagfoto: Patrick Bardelli

26 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Van radiojournalist tot producttester en verhalenverteller. Van joggers tot beginners op de gravelbike en fitnessliefhebbers met halters en halters. Ik ben opgewonden om te zien waar de reis ons vervolgens naartoe zal brengen.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar