Merkwaardige ontwikkeling: Ouders volgen hun kinderen met airtags
Nieuws en trends

Merkwaardige ontwikkeling: Ouders volgen hun kinderen met airtags

Anne Fischer
21.11.2023
Vertaling: machinaal vertaald

Het kind is weg, de ouders zijn in paniek. Veel vaders en moeders hebben een oplossing gevonden: Ze stoppen een Airtag in de tas van hun kind.

Terug op een kinderfeestje: mijn zoon verdween even. Ik zag er stom uit - en de andere ouders keken me meewarig aan. Hoewel hij meteen weer tevoorschijn kwam (hij had verstoppertje gespeeld in een ondergrondse glijbaan...), hadden de moeders die om hem heen stonden alleen maar even op hun mobiel hoeven kijken om te weten waar hun kind was. De reden: ze stopten een Apple airtag in de jas- of broekzakken van hun kinderen.

Wat klonk er zo vreemd?

Wat mij eerst vreemd in de oren klonk, bleek na wat onderzoek een echte trend te zijn. De moeders van het verjaardagsfeestje waren niet de eersten die op dit idee kwamen.

Er zijn verschillende soortgelijke producten die zijn ontworpen om het gemakkelijker te maken om je kind te vinden via GPS, zoals speciale polsbandjes of horloges. Het is echter niet eenvoudig om je weg te vinden in het oerwoud van verschillende in de sale producten en soms is er een speciale app of abo voor nodig.

Er zijn echter ook producten die het makkelijker maken om je kind terug te vinden via GPS.

Hoe dan ook, het gebruik van airtags is zelfs voor techneuten zoals ik al lang duidelijk: Je stopt ze in je koffer of in de tas van je kind en kunt op je iPhone zien waar je koffer of kind zich op een bepaald moment bevindt.

Apple AirTag (4 pak)
Tracker
102,86

Apple AirTag (4 pak)

Apple AirTag (1 pak)
Tracker
39,99

Apple AirTag (1 pak)

Apple AirTag aanhangwagen
Tracker
19,36

Apple AirTag aanhangwagen

Apple AirTag (4 pak)
102,86

Apple AirTag (4 pak)

Apple AirTag (1 pak)
39,99

Apple AirTag (1 pak)

Apple AirTag aanhangwagen
19,36

Apple AirTag aanhangwagen

Dit is praktisch: kinderen rennen graag weg, de meesten doen dit onbewust omdat ze aan het dagdromen of spelen zijn. Of ze schatten zichzelf verkeerd in en kunnen bijvoorbeeld de weg terug niet vinden. Dan is er nog de nachtmerrie van elke ouder: het kind wordt ontvoerd, ook al gebeurt dit zelden.

Influencers wijzen de weg

Eén probleem hierbij is dat kinderen de neiging hebben om dingen te verliezen die in hun zak zitten. Of hun jas uit te doen en ergens te vergeten. Influencer Carolina McCauley, die door haar 3 miljoen volgers wordt geroemd om haar "opvoedhacks", heeft een waterdicht idee: McCauley verstopt airtags onder de binnenzolen van de schoenen van haar kinderen. Maar het krijgt niet alleen likes, de influencer krijgt ook kritische en bezorgde reacties: een ontvoerder zou de airtags meteen verwijderen, bijvoorbeeld vanwege de melding op hun mobiel die Apple-gebruikers krijgen zodra er een apparaat in hun buurt wordt gevonden. Of ze zouden de draak steken met het feit dat ouders tegenwoordig zelfs maar op het idee komen om hun kind permanent in de gaten te houden.

Apple raadt de trend af

In feite had Apple in 2021 al duidelijk gemaakt dat airtags niet bedoeld waren om huisdieren of kleine kinderen te volgen. Kaiann Drance, Vice President Worldwide iPhone Product Management, vertelde Fast Company magazine dat ze expliciet waren ontworpen voor het volgen van tassen. Bovendien werken de tags maar in een beperkte straal. In plaats daarvan raadt het technologiebedrijf geschikte smartwatches aan voor het nauwkeuriger volgen van nakomelingen.

Ik ben benieuwd: Heb jij je kinderen wel eens gevolgd met Airtags? Zou je willen dat ik het uitprobeer? Laat het me weten in de comments.

Coverfoto: Vanessa Garcia/Pexels

10 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Een echte lokale journalist met een geheim zwak voor popmuziek. Moeder van twee jongens, een vrouwtjeshond en ongeveer 400 speelgoedauto's in alle vormen en kleuren. Voor de rest altijd graag reizen, lezen en naar concerten gaan.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar