Netflix en Adam Sandler brengen "Happy Gilmore" terug
Nieuws en trends

Netflix en Adam Sandler brengen "Happy Gilmore" terug

Kim Muntinga
16-5-2024
Vertaling: machinaal vertaald

Terug op de green: De cultgolfkomedie "Happy Gilmore" krijgt een officieel vervolg op Netflix. Adam Sandler neemt opnieuw de titelrol op zich en levert het script.

Het gerucht hield de afgelopen maanden aan. Nu is het officieel. Netflix werkt samen met Adam Sandler aan een vervolg op de cultgolfer-komedie "Happy Gilmore". In 1996 speelde Sandler zich met deze rol een weg in de harten van veel kijkers en brak hij definitief door in Hollywood na zijn respectabele succes met "Billy Madison".

In Noord-Amerika bracht de komedie ongeveer 39 miljoen dollar op. Daarmee was "Happy Gilmore" een van de succesvolste films van het jaar. Sandler vernoemde zijn productiemaatschappij Happy Madison Productions, opgericht in 1999, zelfs naar deze twee films. Nu zal Adam Sandler opnieuw de hoofdrol en de titelrol op zich nemen. Hij heeft ook weer ijverig aan het scenario gewerkt.

Waar gaat "Happy Gilmore" over?

Waarschuwing: De volgende alinea bevat spoilers voor de originele film uit 1996

In "Happy Gilmore" speelt Adam Sandler het hoofdpersonage. Een onsuccesvolle voormalige ijshockeyspeler die gaat golfen om het huis van zijn oma te redden van de executieverkoop. Ondanks zijn onbeschofte gedrag en onconventionele stijl wint Gilmore wedstrijden en wordt hij juist daarom de lieveling van toeschouwers en de media. Hierdoor wordt hij echter een vijand van de arrogante golfpro Shooter McGavin. Met de hulp van zijn trainer Chubbs Peterson en zijn vriendin Virginia Venit verslaat hij uiteindelijk McGavin, redt hij het huis van zijn oma en leert hij ondertussen zijn woede onder controle te houden.

De sportkomedie is op dit moment helaas niet opgenomen in een streaming forfait. Je kunt de film echter wel tegen betaling huren en bekijken op Amazon Prime, Apple TV en MagentaTV. Meer informatie vind je hier.

Nog geen details over het vervolg

De eerste geruchten over het vervolg ontstonden toen Christopher McDonald eind maart de bonen onthulde dat Sandler hem onverwacht een script voor een tweede deel had voorgelegd. McDonald speelde Gilmore's antagonist, Shooter McGavin, in de originele film. Drew Barrymore, een goede vriendin van Sandler, vertelde later in haar talkshow dat ze hem erover had benaderd en dat hij plannen had bevestigd.

Volgende details over het vervolg zijn nog niet bekend. Maar omdat er al een script is, kan een bioscooprelease in 2025 worden verwacht. Naar alle waarschijnlijkheid zal McDonald dan naast Sandler terugkeren als shooter McGavin. Dit zal echter niet voor alle oorspronkelijke sterren gelden. Niet alleen Carl Weathers als mentor Chubbs Peterson, die in de originele film verongelukte, is al overleden. Richard Kiel, Joe Flaherty, Frances Bay en Bob Barker zijn helaas ook niet meer onder ons.

Nieuwe film, nieuwe acteurs?

De bekende professionele golfer Paige Spiranac zou mogelijk een rol kunnen spelen. Zij was de eerste vrouwelijke atlete die in 2022 door het tijdschrift Maxim werd uitgeroepen tot "Sexiest Woman Alive". Ze reageerde onlangs op fanspeculaties over haar dream casting voor "Happy Gilmore 2" en haar rol als PR-dame met de woorden: "Ik ben er klaar voor geboren".

Een golffan account heeft zijn droomcast gedeeld voor het vervolg op
Een golffan account heeft zijn droomcast gedeeld voor het vervolg op

Samenwerking tussen Netflix en Sandler

Voor Sandler en Netflix wordt het een bekende samenwerking. De twee partijen werken al sinds 2015 samen. De 57-jarige komiek heeft nu verschillende films geproduceerd voor de streaminggigant. Over het algemeen heeft Sandler de afgelopen jaren positief weten te verrassen in serieuzere rollen ("Hustle", "The Black Diamond", "The Meyerowitz Stories"). Naar mijn mening hebben zijn recentere komedies zelden de charme van zijn eerdere werk kunnen evenaren. De kijkcijfers op IMDb geven een vergelijkbaar beeld.

Quo vadis, Adam Sandler?

Als kind en tiener was ik een grote fan van "Happy Gilmore" en vooral van Adam Sandler. Ik vond de komedies waarin hij speelde meestal grappig en hartelijk. Sinds ongeveer 2007, beginnend met het vreselijke "Chuck and Larry", is het uitkijken naar een nieuwe Sandler film merkbaar afgenomen. Sindsdien heeft hij een aantal solide films afgeleverd, maar deze waren in het genre drama. Ik hoop dat hij met "Happy Gilmore 2" zijn oude komediesuccessen weer kan oppakken en een film kan uitbrengen die misschien ook wel raunchy is, maar toch een bepaalde charme uitstraalt.

Kijk jij uit naar het vervolg op "Happy Gilmore" of erger je je nu gewoon aan Adam Sandler en zijn films? Laat het me weten in de reacties.

Omslagfoto: IMDb

12 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Mijn interesses zijn gevarieerd, ik geniet gewoon graag van het leven. Altijd op zoek naar nieuws over darten, gamen, films en series.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar