Nieuwe Starlink "satellietschotel" is plat en wordt handmatig uitgelijnd
Nieuws en trends

Nieuwe Starlink "satellietschotel" is plat en wordt handmatig uitgelijnd

Martin Jud
21-11-2023
Vertaling: machinaal vertaald

SpaceX heeft een nieuwe standaardkit met een betere router en satellietkaart. In tegenstelling tot de kit die in Europa wordt verkocht, wordt de "schotel" handmatig uitgelijnd.

SpaceX heeft een nieuwe Starlink Standard Kit gelanceerd in de VS. Naast een satellietschotel die eruitziet als een plank en zich, in tegenstelling tot de schotel die op de Europese markt wordt verkocht, niet automatisch met een motor uitricht, is ook een betere router met Wi-Fi 6 van bijzonder belang.

Automatische schotel wordt handmatig bord

De vorige standaardkit heet nu "Standaard met motor" - de nieuwe gewoon "Standaard". Het iets grotere antenneoppervlak van 59 x 30 centimeter (vergeleken met 50 x 30) maakt een 10 graden hoger gezichtsveld van 110 graden mogelijk. Dankzij de vorm, een kickstand en een gewicht van slechts 3,2 kilo (in plaats van ruim 6 kilo) is de antenne eenvoudiger te installeren. Toch is hij ontworpen voor stationair gebruik. Hij wordt handmatig uitgelijnd volgens de instructies van de app.

Als je wilt zien hoe je de nieuwe kit installeert, bekijk dan deze Snelstartgids op X (voorheen Twitter).

Wat de nieuwe router beter doet

Starlink vertrouwde eerder op dual-band Wi-Fi 5 met 3 x 3 MIMO voor zijn Wi-Fi-router. Nu is er tri-band Wi-Fi 6 en 4 x 4 MU-MIMO. Dit maakt het eenvoudiger om de Wi-Fi uit te breiden met mesh nodes. Dit zou het basisbereik met ongeveer een derde moeten vergroten. Verder heeft de router in de "Standaard met Motor" kit geen LAN-aansluiting. Als je die wel wilt, hoef je die bij de nieuwe "Standard" niet meer te kopen. De nieuwe router heeft twee RJ45-poorten. Nog steeds niet veel, maar toch een groot pluspunt. Het is ook goed dat hij weerbestendiger is met IP67 in plaats van IP54. Dit betekent dat je hem zelfs een meter onder water kunt gebruiken voor maximaal 30 minuten (zoet water, bij voorkeur gedestilleerd).

  • Producttest

    Starlink satelliet internet review: tot 250 megabit vanuit de ruimte

    van Martin Jud

Als je de nieuwe set liever met een beugel monteert, kun je er een kopen bij SpaceX. De standaard is alleen ontworpen voor windsnelheden tot 60 mijl per uur (ongeveer 97 km/u). Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de nieuwe kit wereldwijd wordt verkocht. Het is ook nog niet bekend wanneer de nieuwe router standaard wordt. Het is een beetje jammer dat SpaceX niet meteen kiest voor Wi-Fi 6E of Wi-Fi 7.

Starlink Standaardset met motor
–8%
329,50 EUR was 357,27 EUR

Starlink Standaardset met motor

Starlink Standaardset met motor
Router
–8%
329,50 EUR was 357,27 EUR

Starlink Standaardset met motor

Coverafbeelding: SpaceX

78 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

De dagelijkse kus van de muze stimuleert mijn creativiteit. Als ze me vergeet, probeer ik mijn creativiteit terug te winnen door te dromen, zodat het leven mijn dromen niet verslindt.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar