Nieuwe Xbox en controllers voor 2024 uitgelekt
Nieuws en trends

Nieuwe Xbox en controllers voor 2024 uitgelekt

Martin Jud
19.09.2023
Vertaling: machinaal vertaald

De Xbox krijgt in 2024 een update. De eerste foto's en informatie zijn nu uitgelekt. Volgens deze foto's komt er een cilindervormige, puur digitale versie van de Xbox Series X en een nieuwe controller.

De rechtszaak tussen de Amerikaanse antitrustautoriteit FTC en Microsoft over de overname van Activision Blizzard loopt nog steeds. Nu zijn er foto's en informatie opgedoken over een nieuwe Xbox Series X, die afkomstig zouden zijn uit documenten van die rechtszaak. Volgens deze documenten krijgen de Xbox en zijn controller volgend jaar een update.

De herziene versies van de huidige Xbox Series X en S hebben de codenamen "Brooklin" en "Ellewood". De nieuwe X-versie krijgt volgens de onthullingen naar verwachting de volgende tweaks:

 • Nieuw cilindrisch ontwerp zonder schijfstation .- Verdubbeling van de opslag naar 2 terabyte .- WLAN update naar Wi-Fi 6E, Bluetooth in versie 5.2 .- USB-C frontpoort inclusief Power Delivery
 • 15 procent minder energieverbruik en beperking van stand-by energieverbruik tot 20 procent vergeleken met de huidige Xbox .

  Op de nieuwe Xbox Series S, waarvan de huidige versie al alleen digitaal is, zal de opslag naar verwachting verdubbelen tot 1 terabyte en Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 zullen ook aan boord zijn. Er zal echter geen USB-C poort zijn en het is onduidelijk of het stroomverbruik daar ook zal worden beperkt.

  Nieuwe Xbox controller

  Ook te zien in de lekken is een nieuwe Xbox controller.

Auch einen neuen Xbox Controller soll es geben.
Auch einen neuen Xbox Controller soll es geben.
Bild: FTC vs. Microsoft

De controller heeft een tweekleurig ontwerp en draagt de codenaam "Sebile". Hij zou al compatibel zijn met de huidige Xbox en wordt daarom later dit jaar geïntroduceerd. Volgens het lek zal hij de volgende nieuwe functies hebben:

 • Ondersteunt Bluetooth 5.2 en krijgt een vernieuwde draadloze verbinding met precieze haptische feedback .- Ondersteunt directe verbinding met de cloud .- Accelerometer (gyro-ondersteuning) .- Nieuwe modulaire stuurknuppels en stillere knoppen .- Verwisselbare batterij
 • "Lift to wake"-functie (de controller wordt wakker door hem op te tillen)

Wanneer en voor welke prijs moeten de nieuwe producten in de winkels verschijnen?

De vernieuwde Xbox Series X zal naar verwachting dezelfde prijs houden en eind oktober 2024 in de winkels liggen voor 499 dollar. De Series S update zal naar verwachting 299 dollar kosten - volgens de roadmap zal de lancering eind augustus zijn. De nieuwe controller gaat 69,99 dollar kosten en wordt eind mei uitgebracht.

Die geleakte Roadmap mit den Preisen und Launch-Terminen.
Die geleakte Roadmap mit den Preisen und Launch-Terminen.
Bild: FTC vs. Microsoft
Titelbild: FTC vs. Microsoft

71 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

De dagelijkse kus van de muze stimuleert mijn creativiteit. Als ze me vergeet, probeer ik mijn creativiteit terug te winnen door te dromen, zodat het leven mijn dromen niet verslindt.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

 • Skeleton Loader

 • Skeleton Loader

 • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar