Officieel: Amazon kondigt serie "Tomb Raider" aan
Nieuws en trends

Officieel: Amazon kondigt serie "Tomb Raider" aan

Luca Fontana
15-5-2024
Vertaling: machinaal vertaald

Het is officieel: "Tomb Raider" krijgt zijn eigen live-action serie. De serie wordt geproduceerd door Amazon MGM Studios. En: er wordt ook gewerkt aan een nieuw spel.

Wat begin 2023 al gerucht was, is nu officieel bevestigd door Amazon: "Tomb Raider" krijgt een seriebewerking. Amazon MGM Studios werkt hiervoor samen met spelontwikkelaar Crystal Dynamics.

"Indiana Jones 5" ster Phoebe Waller-Bridge is aangenomen als schrijfster en uitvoerend producent. Ze heeft verschillende Golden Globes en Emmy's gewonnen voor de dramaserie "Fleabag". Het vertrouwen in haar capaciteiten is navenant. Anders dan in "Fleabag" wordt er echter niet verwacht dat Waller-Bridge haar eigen rol in de "Tomb Raider" serie zal schrijven.

Het is nog niet bekend wanneer de serie op tv te zien zal zijn. Aangezien de productie nog maar net begonnen is, zullen fans waarschijnlijk nog twee tot drie jaar geduld moeten hebben.

Amazon in de ban van verfilmingen

Met "Tomb Raider" zet Amazon zijn succesvolle adaptatiestrategie voort. Onlangs veroorzaakte de game-adaptatie van "Fallout" een storm van enthousiasme - ook onder onze redactie. In de podcast "Spoilerfabrik" hebben we elke aflevering geanalyseerd en konden we niet stoppen met er lovend over te zijn.

  • Achtergrond

    Spoilerfabriek: "Fallout" - de eerste twee afleveringen doen heel veel goed

    van Luca Fontana

Amazon viert ook groot succes met stripverfilmingen. De serie "The Boys", die onlangs werd verlengd voor een vijfde seizoen, wordt beschouwd als een drijvende kracht voor de streamingdienst. De spin-off "Gen V" is ook goed ontvangen, om nog maar te zwijgen van de animatieserie "Invincible" - ook een stripverfilming.

Voor fans van "Tomb Raider" is er nog meer goed nieuws: Amazon Games werkt al samen met Crystal Dynamics aan een nieuwe "Tomb Raider"-game - gebaseerd op de Unreal Engine 5. In tegenstelling tot bijvoorbeeld "Fallout" zou dit ervoor moeten zorgen dat er direct na de serie spelaanbod is. <p

Omslagfoto: "Opkomst van de Tomb Raider" / Crystal Dynamics

22 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Avonturen beleven en sporten in de natuur en mezelf pushen tot mijn hartslag mijn ritme wordt - dat is mijn comfortzone. Ik geniet ook van rustige momenten met een goed boek over gevaarlijke complotten en koningsmoordenaars. Soms raak ik meerdere minutenopgewonden van filmmuziek. Dit komt zeker door mijn passie voor cinema. Wat ik altijd al heb willen zeggen: "Mijn naam is Groot." 


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar