"Rendier Baby": echte stalker klaagt Netflix aan voor 170 miljoen dollar schadevergoeding
Nieuws en trends

"Rendier Baby": echte stalker klaagt Netflix aan voor 170 miljoen dollar schadevergoeding

Anne Fischer
10-6-2024
Vertaling: machinaal vertaald

Netflix' verrassingshit "Reindeer Baby" gaat over een komiek die gevolgd wordt door een stalker. De aanbieder wordt nu aangeklaagd door een vrouw die beweert een rolmodel te zijn geweest voor de stalker.

170 miljoen dollar - zoveel schadevergoeding eist een eiser van aanbieder Netflix. De Schotse actrice Fiona Harvey beweert model te hebben gestaan voor het seriepersonage Martha in "Reindeer Baby" (oorspronkelijke titel: "Baby Reindeer"). In de Britse miniserie vertelt de Schotse komiek Richard Gadd over zijn stalkervaringen.

Op donderdag vorige week werd de suit ingediend in Los Angeles. Volgens de rechtszaak was Harvey duidelijk het rolmodel voor het seriepersonage Martha. Ze gedroeg zich echter niet zoals ze in de serie werd afgeschilderd.

Over de serie "Reindeer Baby"

In de Britse komedie koopt barman Donny Dunn (gespeeld door Richard Gadd) een kopje thee voor zijn klant Martha (Jessica Gunning). Een mooi gebaar met ernstige gevolgen: Ze begint hem te stalken en stuurt hem e-mails en berichten. Ze valt hem zelfs seksueel lastig.

Details van de rechtszaak

De vrouw die beweert model te staan voor Martha beweert nu dat de gebeurtenissen verdraaid zijn. Ze heeft bijvoorbeeld geen strafblad zoals Martha in de serie. De beschuldiging: Netflix heeft de weergave van haar niet gecontroleerd. Daardoor is haar leven verwoest.

Het probleem: Aan het begin van de serie staat de zin "Dit is een waargebeurd verhaal". Volgens de rechtszaak is dit de grootste leugen in de tv-geschiedenis.

Het achtergrondverhaal

Toen fans na de release van "Reindeer Baby" detective gingen spelen en probeerden te achterhalen wie Martha echt was, riep Richard Gadd hen op om dat niet te doen. Je kunt er hier meer over lezen:

  • Nieuws en trends

    "Rendier Baby": Netflix succes leidt tot politieonderzoek

    van Anne Fischer

Hoe dan ook, haar naam was openbaar geworden. Daarna maakte Fiona Harvey zichzelf bekend als Martha's rolmodel in een interview met Piers Morgan. Daarin zegt ze ook dat ze doodsbedreigingen heeft ontvangen.

Gadd heeft nog geen commentaar gegeven op de schadeclaims. Een woordvoerder van Netflix stelde tegenover CNN dat ze van plan zijn om doortastend op te treden tegen de beschuldigingen en dat Gadd het recht heeft om zijn verhaal te doen. <p

Omslagfoto: Netflix

39 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Een echte lokale journalist met een geheim zwak voor popmuziek. Moeder van twee jongens, een vrouwtjeshond en ongeveer 400 speelgoedauto's in alle vormen en kleuren. Voor de rest altijd graag reizen, lezen en naar concerten gaan.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

Opmerkingen

Avatar