Nieuws en trends

Sony toont Playstation handheld, oordopjes en "Spider-Man 2"

Philipp Rüegg
25.05.2023
Vertaling: machinaal vertaald

Naast de spelhoogtepunten "Spider-Man 2", "Alan Wake 2" en "Assassin's Creed Mirage" onthulde Sony tijdens de Playstation Showcase officieel de nieuwe handheld Project Q.

Woensdagavond was er vuurwerk voor Playstation-fans. Sony presenteerde meer dan twee dozijn spellen in een livestream. Bovendien werd de uitgelekte handheld Project Q officieel gepresenteerd. Een apparaat om Playstation 5 spellen te streamen. Sony had ook nieuwe oordopjes in de bagage.

Hier zijn alle trailers en nieuwtjes van de Playstation Showcase van gisteren.

"Fairgame"

De eerste trailer van de avond bevatte geen gameplay, maar wel een interessante CGI-trailer. In dit futuristische live service spel staan overvallen met vrienden op het programma. Het spel wordt ontwikkeld door Haven Studios, dat onder leiding staat van Jade Raymond . Zij stond eerder onder contract bij Google Stadia.

Er is nog geen datum bekend.

"Hell Divers 2"

Het verrassende vervolg op een populaire indie co-op shooter. Als Space Marine vecht je in een squad tegen hordes aliens. In plaats van een vogelperspectief vecht je vanuit een derde-persoonsperspectief. Qua inhoud en humor doet het sterk denken aan "Starship Troopers".

Wordt uitgebracht in 2023 voor PC en PS5.

"Onsterfelijken van Aveum"

Van EA komt een snelle first-person magic ballgame in de stijl van "Doom". In plaats van hellemonsters is er een fantasiesetting inclusief ruimtedraken.

Wordt uitgebracht op 20 juli 2023 voor PC, PS5, Xbox Series.

"Ghost Runner 2"

Kijk ik hier naar een sci-fi foofracing spel? Niet precies. Het is "Ghost Runner 2", waarin je een cyberninja speelt die op spectaculaire wijze door een dystopische wereld sluipt en vijanden inkwartiert.

"Phantom Blade"

Een duister fantasy rollenspel met samoerai, griezelige personages en hectische zwaardactie die me alleen al bij het kijken deed zweten.

Nog geen datum.

"Zwaard van de zee"

Goosebumps. Het meditatieve zand-surfspel "Journey" krijgt een spirituele opvolger in "Sword of The Sea". Ik ben gepompt.

Nog geen datum.

"Het Talos Principe 2"

Een puzzelspel in een futuristische wereld waarin je als robot lastige puzzels oplost. Als je van Portal houdt of het eerste deel hebt gespeeld, weet je wat je kunt verwachten.

Releases in 2023 voor PC en PS5.

"Neva"

Een betoverend indiespel van de makers van "Gris". Je speelt een witharige dame die haar magische wolvenhert verliest aan mysterieuze zwarte wezens . Wordt uitgebracht in 2024.

"Cat Quest Pirates of the Purribean"

"Cat Quest" is een aaibare role-playing game serie waarin je op grootse avonturen gaat met katten in een fantasy setting.

Releases in 2024 voor PC en PS5.

"Foamstars"

Square Enix hoort bij een Playstationgebeuren als het amen in de kerk. Hier hadden ze een tegenhanger van "Splatoon" in hun bagage. In plaats van inktvisaliens die inkt schieten, zijn er pluizige schuimwolken en hippe surfers. Het wordt tijd dat iemand Nintendo's felgekleurde multiplayershooter kopieert.

Releases voor PS4 en PS5. Geen datum.

"The Plucky Squire"

Het volgende aaibare indiespel ziet eruit als een prentenboek totdat het overschakelt naar een 3D spelwereld in een kinderkamer. Staat al lang op mijn verlanglijstje en hoort ook op de jouwe thuis.

Releases voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, PC en Switch.

"Teardown"

Lang een hit op PC, komt het spel met de mooiste blokexplosies binnenkort naar Playstation. In de campagne plan je invallen met een tijdslimiet en vernietig je daarbij hele levels. Daarnaast is er talloze content van de community die hopelijk zijn weg vindt naar de PS5.

Wordt in 2023 uitgebracht voor de PS5. Reeds beschikbaar voor PC.

"Metal Gear Solid Delta: Snake Eater"

Een spel dat ik al tijden wil inhalen krijgt een officiële remake. Wat velen beschouwen als de beste en meest maffe "Metal Gear Solid" wordt opnieuw gemaakt voor.

Zonder datum. Komt uit voor PC, PS5 en Xbox Series.

"Torens van Aghasba"

Een prehistorisch third-person actiespel met een fantasierijke wereld, met reuzenschildpadden en vliegende poetsvissen. Tegelijkertijd is het een city builder. Ziet er spannend uit.

Zonder datum

"Final Fantasy XVI"

Square Enix voor de Tweede. Het middeleeuwse fantasy actie-rollenspel met magie, draken en reusachtige monsters die je blijkbaar zelf kunt besturen. Collega Kevin Hofer is zeker niet de enige die nu al enthousiast is.

Releases op 22 juni voor de PS5.

"Alan Wake 2"

Het langverwachte vervolg op een van mijn favoriete spellen aller tijden. Het griezelige overlevingsmysteriespel over horrorauteur Alan Wake gaat verder. In de trailer is echter niet alleen de hack een speelbaar personage, maar ook een FBI-agent. Samen proberen ze de mysterieuze duisternis voor eens en altijd te verslaan.

Releases in oktober voor PC, PS5, Xbox Series.

"Assassin's Creed Mirage"

De eerste trailer voor de volgende "Assassin's Creed", die weer meer de formule van de eerste delen zal volgen. Zeg maar, meer sluipen, minder open-wereld rollenspel.

Releases op 12 oktober voor PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series.

"Revenant Hill"

Het vervolg van dezelfde ontwikkelaars die werkten aan het avonturenspel "Night in the Woods" . Nog geen datum.

"Granblue Fantasy: Relink"

Kleurrijk actieavontuur met talrijke heldinnen en helden die niet gierig zijn met pittige uitspraken.

Releases in 2023 voor PC, PS4 en PS5.

"Street Fighter VI"

Het vechtspel komt binnenkort uit, en daar hoort een nieuwe trailer bij.

Uit op 2 juni voor PC, PS5 en Xbox Series.

"Ultros"

In dit indiespel vecht je je een weg door een kleurrijke LSD-wereld vol vreemde monsters . Zonder datum

"Tower of Fantasy"

Woede actie, vliegende robothaaien, droomachtige onderwaterwereld en gevechtspakken. Dit spel lijkt het allemaal te hebben. Bestaat al op verschillende platforms. Ik heb het zelfs geïnstalleerd, mocht ik er ooit aan toe komen het te spelen.

Wordt deze zomer uitgebracht voor PS5. Reeds beschikbaar voor PC en mobiel.

"Dragon's Dogma 2"

Een van de grootste geheime tips voor rollenspellen, zodat het bijna geen geheimtip meer is. In het eerste deel vielen de epische baasgevechten op. Het lijkt erop dat ze weer terugkomen.

Zonder datum.

Zonder datum.

"Five Nights at Freddy's: Help Wanted 2"

Een ander deel in de jump-scare serie voor virtual reality.

Wordt eind dit jaar uitgebracht voor PS VR2.

"Resident Evil 4 VR"

Aan het eind van de presentatie was er de trailer voor de komende VR-versie van "Resident Evil 4". De mod zou gratis zijn als je het hoofdspel bezit.

Zonder een datum.

"Arizona Sunshine 2"

Het vervolg op het zombie-schietspel.

Releases in 2023 voor PS VR 2 en PC VR.

"Synapse"

In "Synapse" schiet je met één hand terwijl je met de andere dankzij telekinese voorwerpen naar je vijanden slingert . Releases op 4 juli voor PS VR2.

"Beat Saber"

Ik verwelkom elke reden om "Beat Saber" opnieuw te spelen. Dat is waar deze "Queen" muziek add-on van pas komt.

Beschikbaar voor PC VR, PS VR2, Oculus.

"Marathon"

Hoewel het slechts een CGI-trailer is, is het een interessante setting die Bungie presenteert. In een kleurrijke, futuristische wereld vechten mensen die eruitzien als crash-test dummies tegen elkaar. Vermoedelijk wordt het een multiplayer-extractieshooter.

Zonder een datum.

"Destiny 2 The Final Shape"

De achtste uitbreiding brengt acteur Nathan Fillion terug als Cayde-6.

Zonder datum.

"Concord"

Er is absoluut niets te zien in deze trailer. Ik moest in de beschrijving lezen dat het een multiplayer ergoshooter is.

Komt in 2024 uit voor PC en PS5.

Project Q en Playstation Earbuds

Een 8-inch scherm en de mogelijkheid om games via wifi te streamen vanaf de PS5. Dat is Project Q, Sony's nieuwe handheld. Tegelijkertijd heeft Sony Earbuds onthuld die lossless geluid en lage latency moeten bieden, dankzij nieuwe audiotechnologie.

De nieuwe handhelds zullen eind 2011 beschikbaar zijn.

Worden eind dit jaar uitgebracht.

"Spider-Man 2"

Zoals verwacht volgde het hoogtepunt aan het eind van de show. In "Spider-Man 2" speel je zowel Miles Morales als Peter Parker met zijn nieuwe symbiotische pak. De trailer laat zien hoe je heen en weer kunt schakelen tussen de twee. Peters tentakelaanvallen doen me denken aan "Protoype", als iemand zich dat nog herinnert.

De nieuwe schurk Kraven the Hunter werd ook geïntroduceerd. Er was ook een spectaculaire achtervolging over de zee. Miles is nog wendbaarder dankzij zijn wingsuit upgrade. Er waren ook sluipdoorgangen, hoewel die het vervelendst waren in het laatste deel. Gelukkig schijnen ze optioneel te zijn en kun je ze gewoon oplossen als je een van de grove automobilisten bent zoals ik.

Speelt zich af in de herfst van 2023 voor PS5.

39 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Ik ben gek op gamen en diverse gadgets, dus bij digitec en Galaxus waan ik me in het land van overvloed - alleen krijg ik helaas niets gratis. En als ik niet bezig ben met het los- en weer vastschroeven van mijn PC à la Tim Taylor, om hem een beetje te stimuleren en zijn klauwen uit te slaan, dan vind je me op mijn supercharged velocipede op zoek naar trails en pure adrenaline. Ik les mijn culturele dorst met verse cervogia en de diepe gesprekken die ontstaan tijdens de meest frustrerende wedstrijden van FC Winterthur. 


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar