Sony toont Playstation-handheld, oordopjes en "Spider-Man 2"
Nieuws en trends

Sony toont Playstation-handheld, oordopjes en "Spider-Man 2"

Vertaling: machinaal vertaald

Naast de gamehoogtepunten "Spider-Man 2", "Alan Wake 2" en "Assassin's Creed Mirage" onthulde Sony officieel de nieuwe Project Q-handheld tijdens de Playstation Showcase.

Woensdagavond was er vuurwerk voor Playstation-fans. Sony presenteerde meer dan twee dozijn games in een livestream. Bovendien werd de uitgelekte Project Q handheld officieel onthuld. Een apparaat voor het streamen van Playstation 5-games. Sony had ook nieuwe oordopjes in de bagage.

Hier zijn alle trailers en nieuwtjes van de Playstation Showcase van gisteren.

"Fairgame"

De eerste trailer van de avond bevatte geen gameplay, maar een interessante CGI-trailer. In deze futuristische live service game staan overvallen met vrienden op het programma. Het spel wordt ontwikkeld door Haven Studios, dat onder leiding staat van Jade Raymond . Zij stond eerder onder contract bij Google Stadia.

Er is nog geen datum bekend

"Hell Divers 2"

Het verrassende vervolg op een populaire indie co-op shooter. Als Space Marine vecht je in een squad tegen hordes aliens. Vanuit een derde-persoonsperspectief in plaats van vanuit vogelperspectief. Qua inhoud en humor doet het sterk denken aan "Starship Troopers".

Uitgebracht in 2023 voor PC en PS5.

"Onsterfelijken van Aveum"

Van EA komt een snelle first-person magic baller game in de stijl van "Doom". In plaats van hellemonsters is er een fantasiesetting met ruimtedraken.

Uitgebracht op 20 juli 2023 voor PC, PS5, Xbox Series.

"Ghost Runner 2"

Kijk ik naar een sci-fi motorracegame? Niet helemaal. Het is "Ghost Runner 2", waarin je een cyberninja speelt die spectaculair door een dystopische wereld scheert en vijanden doormidden snijdt.

"Phantom Blade"

Een duister fantasy rollenspel met samoerai, griezelige personages en hectische zwaardactie waar ik alleen al van ga zweten als ik ernaar kijk.

nog geen datum

"Zwaard van de zee"

Goosebumps. Het meditatieve zandsurfspel "Journey" krijgt een spirituele opvolger met "Sword of The Sea". Ik ben gepompt.

nog geen datum.

"Het Talos Principe 2"

Een puzzelspel in een futuristische wereld waarin je als robot lastige puzzels oplost. Als je "Portal" leuk vindt of het eerste deel hebt gespeeld, weet je wat je kunt verwachten.

Uitgebracht in 2023 voor PC en PS5.

"Neva"

Een betoverende indiegame van de makers van "Gris". Je speelt een witharige dame die haar magische wolf-stag verliest aan mysterieuze zwarte wezens.

Uitgegeven in 2024.

"Cat Quest Pirates of the Purribean"

"Cat Quest" is een aaibare role-playing game serie waarin je geweldige avonturen beleeft met katten in een fantasie setting.

Uitgebracht in 2024 voor PC en PS5.

"Foamstars"

Square Enix hoort thuis op een Playstation-evenement als het Amen in de kerk. Ze hadden een tegenhanger van "Splatoon" in hun bagage. In plaats van inktvisaliens die inkt schieten, zijn er pluizige schuimwolken en hippe surfers. Het wordt tijd dat iemand Nintendo's felgekleurde multiplayershooter kopieert.

Uitgebracht voor PS4 en PS5. Zonder datum.

"De dappere schildknaap"

De volgende aaibare indiegame ziet eruit als een prentenboek totdat het overschakelt naar een 3D-spelwereld in een kinderkamer. Hij staat al lang op mijn verlanglijstje en hoort ook op dat van jou thuis.

Uitgebracht voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, PC en Switch.

"Teardown"

Al een hit op PC, het spel met de mooiste blokexplosies komt binnenkort naar Playstation. In de campagne plan je invallen met een tijdslimiet en vernietig je daarbij hele levels. Er is ook talloze content van de community die hopelijk zijn weg vindt naar de PS5.

Uitgebracht in 2023 voor de PS5. Nu al beschikbaar voor PC.

"Metal Gear Solid Delta: Snake Eater"

Een spel dat ik al heel lang wil spelen, krijgt een officiële remake. Wat velen beschouwen als de beste en gekste "Metal Gear Solid" wordt opnieuw uitgebracht.

Zonder datum. Komt uit voor PC, PS5 en Xbox Series.

"Torens van Aghasba"

Een prehistorisch third-person actiespel met een fantasierijke wereld, reuzenschildpadden en vliegende poetsvissen. Het is ook een city builder. Ziet er spannend uit

Zonder datum

"Final Fantasy XVI"

Square Enix voor de tweede keer. Het middeleeuwse fantasy-actie-rollenspel met magie, draken en gigantische monsters, die je blijkbaar ook zelf kunt besturen. Collega Kevin Hofer is zeker niet de enige die er al enthousiast over is.

Uitgebracht op 22 juni voor de PS5.

"Alan Wake 2"

Het langverwachte vervolg op een van mijn absolute favoriete games. Het griezelige survival-mysteriespel over horrorauteur Alan Wake gaat verder. In de trailer is echter niet alleen de schrijver een speelbaar personage, maar ook een FBI-agent. Samen proberen ze de mysterieuze duisternis voor eens en altijd te verslaan.

Released in oktober voor PC, PS5, Xbox Series.

"Assassin's Creed Mirage"

De eerste trailer voor de volgende "Assassin's Creed", die de formule van de eerste delen zal volgen. Met andere woorden, meer sluipen, minder open-wereld rollenspel.

Released op 12 oktober voor PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series.

"Revenant Hill"

Voorzetting van dezelfde ontwikkelaars die werkten aan het avonturenspel "Night in the Woods"

nog geen datum.

"Granblue Fantasy: Relink"

Kleurrijk actieavontuur met talloze helden en heldinnen die niet vies zijn van pittige opmerkingen.

Uitgebracht in 2023 voor PC, PS4 en PS5.

"Street Fighter VI"

De vechtgame komt binnenkort uit en er is een nieuwe trailer vrijgegeven.

Uitgave op 2 juni voor PC, PS5 en Xbox Series.

"Ultros"

In deze indiegame vecht je je een weg door een kleurrijke LSD-wereld vol vreemde monsters.

Zonder datum

"Toren van fantasie"

Geweldige actie, vliegende robothaaien, een droomachtige onderwaterwereld en gevechtspakken. Dit spel lijkt het allemaal te hebben. Het is al beschikbaar op verschillende platforms. Ik heb het zelfs geïnstalleerd, mocht ik het ooit nog spelen.

In de zomer uitgebracht voor PS5. Nu al beschikbaar voor pc en mobiel.

"Dragon's Dogma 2"

Eén van de grootste RPG insider tips, zozeer zelfs dat het bijna geen insider tip meer is. De epische eindbaasgevechten vielen op in het eerste deel. Blijkbaar zijn ze weer terug.

Zonder datum

"Five Nights at Freddy's: Help Wanted 2"

Een nieuw deel in de jump-scare serie voor virtual reality.

Bracht eind dit jaar uit voor PS VR2.

"Resident Evil 4 VR"

Aan het eind van de presentatie werd de trailer voor de aankomende VR-versie van "Resident Evil 4" getoond. De mod zou gratis zijn als je het hoofdspel bezit.

Zonder datum.

"Arizona Sunshine 2"

Het vervolg op het zombieschietspel.

Uitgebracht in 2023 voor PS VR 2 en PC VR.

"Synapse"

In "Synapse" schiet je met één hand terwijl je met de andere hand voorwerpen naar je tegenstanders gooit dankzij telekinese.

Geleverd op 4 juli voor PS VR2.

"Beat Saber"

Ik verwelkom elke reden om "Beat Saber" weer te spelen. Deze "Queen"-muziektoevoeging is precies wat ik nodig heb.

Beschikbaar voor PC-VR, PS VR2, Oculus.

"Marathon"

Alleen een CGI-trailer, maar een interessante setting gepresenteerd door Bungie. In een kleurrijke, futuristische wereld vechten mensen die eruitzien als crashtestdummies tegen elkaar. Het moet een multiplayer-extractieshooter worden.

Zonder datum.

"Destiny 2 De uiteindelijke vorm"

De achtste uitbreiding brengt acteur Nathan Fillion terug als Cayde-6.

Zonder datum.

"Concord"

Er is helemaal niets te zien in deze trailer. Ik moest de beschrijving lezen om erachter te komen dat het een multiplayer egoshooter is.

Uitgebracht in 2024 voor PC en PS5.

Project Q en Playstation oordopjes

Een 8-inch scherm en de mogelijkheid om games vanaf de PS5 te streamen via Wi-Fi. Dit is Project Q, Sony's nieuwe handheld. Tegelijkertijd heeft Sony oordopjes onthuld die lossless geluid en lage latency bieden dankzij een nieuwe audiotechnologie.

Uitgebracht aan het eind van het jaar.

"Spider-Man 2"

Zoals verwacht kwam het hoogtepunt aan het einde van de show. In "Spider-Man 2" speel je zowel Miles Morales als Peter Parker met zijn nieuwe symbiotische pak. De trailer laat zien hoe je heen en weer kunt schakelen tussen de twee. Peters tentakelaanvallen doen me denken aan "Protoype", als iemand zich die nog herinnert.

De nieuwe schurk Kraven the Hunter werd ook geïntroduceerd. Er was ook een spectaculaire achtervolging over de zee. Miles is nog sneller dankzij zijn wingsuit upgrade. Er waren ook sluipdoorgangen, hoewel die het vervelendst waren in het laatste deel. Gelukkig lijken ze optioneel te zijn en kun je ze gewoon oplossen als je een grove automobilist bent zoals ik.

Geleverd in de herfst van 2023 voor PS5.

45 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

Ik ben gek op gamen en diverse gadgets, dus bij digitec en Galaxus waan ik me in het land van overvloed - alleen krijg ik helaas niets gratis. En als ik niet bezig ben met het los- en weer vastschroeven van mijn PC à la Tim Taylor, om hem een beetje te stimuleren en zijn klauwen uit te slaan, dan vind je me op mijn supercharged velocipede op zoek naar trails en pure adrenaline. Ik les mijn culturele dorst met verse cervogia en de diepe gesprekken die ontstaan tijdens de meest frustrerende wedstrijden van FC Winterthur. 


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar