Windows 11 krijgt killerfunctie
Nieuws en trends

Windows 11 krijgt killerfunctie

Martin Jud
25-5-2023
Vertaling: machinaal vertaald

Wat in macOS gebruikelijk is, is binnenkort ook beschikbaar in Windows 11: een snel toegankelijke optie om programma's geforceerd af te sluiten.

Als je software blijft hangen en klikken op de X in het venster niets doet, kun je de software dwingen te sluiten. Je kunt dit doen met Taakbeheer. Microsoft heeft tijdens de "Build" ontwikkelaarsconferentie aangekondigd dat het binnenkort een andere optie in Windows 11 zal integreren.

In de preview noemt Microsoft de optie "Forceer sluiten" en is toegankelijk via de taakbalk. Door met de rechtermuisknop op het betreffende programma te klikken, verschijnt de optie in het pop-up contextmenu naast de bestaande opties "Vastmaken aan taakbalk" en "Venster sluiten".

De nieuwe killerfunctie is niet helemaal onbekend, want hij werd in februari al gespot in testversies van Windows. Microsoft zegt dat de nieuwe optie binnenkort wordt uitgerold.

Afbeelding omslag: Microsoft

174 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

De dagelijkse kus van de muze stimuleert mijn creativiteit. Als ze me vergeet, probeer ik mijn creativiteit terug te winnen door te dromen, zodat het leven mijn dromen niet verslindt.


Deze artikelen kunnen je ook interesseren

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

  • Skeleton Loader

Opmerkingen

Avatar