Nieuws en trends

Windows 11 krijgt killerfunctie

Martin Jud
25.05.2023
Vertaling: machinaal vertaald

Wat in macOS gebruikelijk is, is binnenkort ook beschikbaar in Windows 11: een snel toegankelijke optie om de beëindiging van programma's te forceren.

Als je software hangt en het klikken op de X in het venster niets doet, kun je het dwingen te stoppen. Dit kan met behulp van het taakbeheer. Microsoft heeft op de Build-ontwikkelaarsconferentie aangekondigd dat het binnenkort een andere optie zal integreren in Windows 11.

De optie heet in de preview "Taakbeheer".

In de preview noemt Microsoft de optie "Forceer stoppen" en is toegankelijk via de taakbalk. Als je met de rechtermuisknop op het betreffende programma klikt, verschijnt het in het contextmenu dat tevoorschijn komt naast de eerdere items "Vastmaken aan taakbalk" en "Venster sluiten".

Deze optie is nog niet beschikbaar in Windows 11.

De nieuwe killerfunctie is niet geheel onbekend, en is al in februari gespot in testversies van Windows. Microsoft zegt dat de nieuwe optie binnenkort zal worden uitgerold. Titelbild: Microsoft

155 mensen vinden dit artikel leuk


User Avatar
User Avatar

De dagelijkse kus van de muze stimuleert mijn creativiteit. Als ze me vergeet, probeer ik mijn creativiteit terug te winnen door te dromen, zodat het leven mijn dromen niet verslindt.


Opmerkingen

Avatar